We are Sthlm – ungdomsfestival med blandad repertoar

We Are Sthlm är en festival som har helt fri entré men däremot en del andra kostnader för vissa aktiviteter. Den pågår mellan den 14:e och den 18:e augusti år 2018, mitt i centrala Stockholm i Kungsträdgården. Festivalen är till för de som är i åldrarna 13-19 år och pågår veckan innan skolorna börjar, när sommarlovet är på väg att ta slut. Men vad händer egentligen på årets festival? Ja det kan man fråga sig. Programmet för årets festival 2018 har ännu inte släppts men bokningar pågår för fullt och under juni månad släpps äntligen festivalprogrammet. Tills dess kan man endast spekulera eller försöka dra lärdom av historien genom att blicka tillbaka till förra årets festival för att kanske kunna få en liten fingervisning om vad som väntar i år.

Under år 2017:s version av We Are Sthlm kunde man bland annat besöka räddningstjänstens lilla tält för att lära sig hur det kan vara att jobba som brandman. Det evenemanget arrangerades av Stockholms Brandförsvar och i deras lilla tält brann det och besökarna kunde varje dag under festivalen mellan klockan 14 och klockan 20 besöka tältet och försöka släcka bränderna, vilket får sägas vara bättre än att starta bränder i förorterna. Många unga, och i synnerhet tjejer, trängs utanför tältet på en bild som togs förra året, där en av brandförsvarets vanliga personbilar finns på plats också. Kanske lockade brandmännen främst till sig unga kvinnor som, ehum, satte deras hjärtan i brand?

En annan aktivitet som man kunde ta del av på 2017 års upplaga av We Are Sthlm var att man kunde åka Skateboard mitt i Kungsträdgården i en liten skatepark. Fri åkning, skateskola och möjlighet att testa skateboardåkning tillsammans med instruktörer som lär ut hur man skejtar fanns, och tävlingar som sponsrades av läskmärket Mountain Dew ägde också rum.

Detta var ett litet axplock av vad som hände på förra årets We Are Sthlm.