Way Out West 2018

September 2, 2018 at 10:26 am

Det har blivit dags att dra väster ut igen till ännu en omgång av Sveriges goaste och gemytligaste festival på Sveriges framsida, nämligen förstås Way Out West i Göteborg! Några av de största artisterna denna gång när festivalen äger rum mot slutet av sommaren i augusti, blir till exempel Kendrick Lamar och Arcade Fire. Även Lykke Li, Arctic Monkeys och Thåström är några av årets artister som tar mest plats på festivalens affischer och syns högst upp och med fetast och störst typsnitt. Arcade Fire är ett rockband av mer modernt snitt som spelar typisk modern och amerikansk rock av samma snitt som man hör numera. Det låter alltså mer som till exempel Foo Fighters eller Green Day än något gammalt hårdrocksband eller heavy metalband med rötterna i 1980-talets ylande och elgitarrer och skräniga ljudbild. Arcade Fire håller riktigt hög klass och det kan nästan vara värt ett helt festivalpass endast för att titta på deras konsert, Arctic Monkeys och Kendrick Lamar. Den som köper mobilen Samsung Galaxy S9 på Telias hemsida får en biljett på köpet och Samsung sponsrar festivalen.

Bland svenska artister på Way Out West i år märks förutom Lykke Li och Thåström även bl.a. Miriam Bryant, den ofta småvresiga Göteborgstjejen med skinn på näsan och kraftigt markerade ögonbryn. Hon slog igenom för ett antal år sedan och fick ett uppsving i karriären som var bättre än en högvinst på JackpotCity App när hon medverkade i TV4:s numera ganska gamla program Så Mycket Bättre, där hon , i vanlig ordning för programmet, tolkade de andra artisternas låtar.

Sponsorer till årets version av den synnerligen kommersiella hipsterpublikfestivalen som lockar halva Södermalm till Sveriges framsida är bl.a. SJ (eftersom det passar perfekt in i miljöpartiimagen att ta tåget till en festival som vill vara hållbar är SJ en naturlig sponsor och man kan t.o.m. boka SJ-biljetter på Way Out Wests egen sida), Zoegas kaffe, Brämhults Juice samt Uber, Coop och ölmärket Norrlands.