Veronica Maggio till Popagandafestivalen

September 19, 2018 at 10:35 am

Att Göteborg är Sveriges framsida är kanske odiskutabelt, men när det gäller schyssta popmusikfestivaler är frågan om inte Popaganda i Stockholm är strået vassare än gemytliga Way Out West? Det beror kanske på om man frågar någon som skriver för GP om kulturen eller för en Stockholmstidning vilken festival som är allra bäst?

I vilket fall som helst finns det en och annan glad nyhet att berätta om vad gäller musikfestivalen Popaganda, som går av stapeln mot slutet av sommaren, ja faktiskt så sent som från den 30:e augusti till den första september.

Årets upplaga av Popaganda bjuder på en nygammal bekant och ett kärt återbesök. Popaganda har bokat in ett av Sveriges verkligt stora namn inom popmusik, nämligen ingen annan än den förtjusande Veronica Maggio!

Veronica Maggio spelade som huvudartist eller huvudakt på Popaganda för fyra år sedan, år 2014. Åren går fort. Nu är hon ännu en gång inbokad som artist på Popaganda men när hon nu återvänder till Popagandafestivalens scen har hon inte ett lika nysläppt album i bagaget. Det har gått över två år sedan hon släppte sitt senaste album under våren 2016, ett album som fick titeln “Den första är alltid gratis” vilket även var en lysande första singel från den skivan.

Sedan dess har hon hunnit med att spela på några festivaler under sommaren 2016, bland annat Bråvalla, och mot slutet av den sommaren gjorde hon en särskild spelning på Stockholms Stadion, som även spelades in och visades på tv senare. Inspiration från Håkan Hellströms spelningar på Ullevi hämtades kanske.

Efter det har Veronica Maggio fortsatt att turnera och bland annat gjort en serie unika spelningar på Mosebacke där inte en enda låt slapp undan från hennes fem album. Alla låtar från varje album spelades, en kväll i taget. Hösten 2017 gav hon ut en självbiografisk bok med låttexter och gott om bilder.

Enligt Popagandas pressmeddelande står Maggio ett snäpp över många andra svenska popartister.