Peace & Love-festivalen

September 5, 2018 at 10:26 am

Festivalen Peace & Love är en festival som har gjort en svajig resa med både toppar och dalar under årens lopp. Peace & Love är en festival som blandat från år till år, från att vara störst i Sverige ganska överlägset till att behöva ställa in i konkurrens med den superstora Bråvallafestivalen och dess stora akter från världen, riktiga världsartister av ett slag som Peace & Love helt enkelt inte kunde konkurrera med. En del tonårsögon var nog inte helt torra när Bråvallafestivalen fick Peace & Love att gå i konkurs ett år för några år sedan. Vid konkurser brukar nämligen de största skulderna betalas av först till dem som konkursboet är skyldiga pengar, och därmed så blev det inte några pengar tillbaka till de många tonåringar som Peace & Love var skyldiga någon dryg tusenlapp ( typ som en vinst på Royal Vegas ) för att de inte hade infriat löftena om en ny festivalsommar.

Men Peace & Love ger sig inte utan tar sig upp igen och med lite sponsring från olika aktörer, bland dem kanske den lokala kommunen i Borlänge, så har Peace & Love alltså nu lyckats ta sig tillbaka på den svenska festivalscenen igen. I år går Peace & Love av stapeln mellan den 5:e och den 7:e juli, vilket sammanfaller med Roskildefestivalen betydligt längre söderut. Med lite tur kanske vädret i Borlänge passar för att bära ett par solglas som man kan hitta någonstans. Det går inte att slå Roskilde vad gäller internationella stora artister, men istället går det att locka till sig många svenska artister som inte får plats på någon av scenerna i Roskilde, allt för att hitta en egen nisch.

Peace & Love är inte den enormt stora kärleksfestival som den var under glansdagarna på 2000-talet när den på några år gick om Hultsfred i Sverige. Men att den ens arrangeras igen är nog tillräckligt för att göra många lokala Borlängebor och dalkullor glada.