Lollapaloozafestivalen till Stockholm

November 18, 2018 at 10:26 am

I en nyhetstext som bland annat står skriven i tidningen Svenska Dagbladet, som är en nyhetstidning som bland annat förmedlar nyheter om allt från ekonomi och näringsliv till sport, ibland till och med på samma gång så berättas det om det rådande opinionsläget i Sverige. Det handlar om politik, hela tiden, och om valet som stundar i höst.

För den som längtar bort för en stund från allt vad politik heter så är nog inte Svenska Dagbladet rätt tidning. Istället kan man med fördel vända blicken mot utlandet och läsa någon musiktidning på nätet, kanske t.o.m. drömma sig bort till den stora Lollapaloozafestivalen i Chicago.

Nästa år behöver man inte drömma om den – eller köpa svindyra flygbiljetter till Chicago – längre, för då dyker den upp i Stockholm, hör och häpna! Dessutom har den redan etablerat sig i två andra riktigt stora europeiska stora städer, nämligen Paris och Berlin. I Berlin har den arrangerats på klassiska platser, först den nedlagda Tempelhofflygplatsen och därefter flyttar den i årets upplaga in på den välkända olympiastadion i Berlin. En arena med ett mörkt förflutet. När det tredje riket spände musklerna och använde de olympiska spelen som en maktdemonstration år 1936 var det just på denna olympiastadion som spelen avgjordes. På senare år har arenan stått värd för VM i friidrott 2009 när Usain Bolt satte världsrekord. I början av september, lagom tills det att sommaren har tagit slut på riktigt i Sverige, går Lollapaloozafestivalen av stapeln i Berlin på just denna arena. Om Stockholms stadion fungerar för Summerburst ska väl olympiastadion i Berlin vara god nog för en omgång musikfestival.

Nästa år blir det Stockholms tur att få Lollapaloozafestivalen, som nästa led i expansionsplanerna. Några artister är förstås inte kända ännu. Live Nation arrangerar. Festivalen går av stapeln under en helg i slutet av juni, precis mellan midsommar och Roskilde. Klassiska festivaltider för festivaler som Peace & Love (som går en vecka senare i år) och nyligen nedlagda Bråvalla.