Festivalpass ger tillgång till över 100 festivaler världen över

August 30, 2018 at 10:35 am

Nu till en spännande festivalnyhet för dig som har gott om pengar till att resa runt och även tid över till att besöka festivaler. Det finns nämligen en festivalbiljett som ger tillgång till inte en, utan en bit över 100 festivaler världen över. Hur många exakt? Jo, 116 festivaler närmare bestämt. Festivaler finns världen över, precis som att IKEA inte endast säljer örngott i svenska varuhus.

En festivalbiljett som ger tillgång och inträde till över 100 festivaler kanske låter billigt, men i praktiken lär det bli svårt att besöka alla festivaler på flera olika kontinenter, i Europa, Asien, Australien och Nordamerika. För att vara realistiska fokuserar vi därför på festivaler som ligger i Europa.

Festivalpasset blev en succé förra året och den unika festivalbiljetten Live Nation Festival Passport sålde slut väldigt fort! Priset ligger på 99 dollar och för det får man inträde till fler festivaler än man rimligen hinner besöka – särskilt med tanke på att vissa av dem äger rum samma helg!

Antalet festivalpass är dock begränsat, det rör sig totalt om 2500 pass man kan köpa. Eller snarare kunde, kanske är de redan slut.

Om vi tittar lite närmare på Sverige och grannländerna till oss så ingår bland annat Stockholsmfestivalen Popaganda (30 augusti – 1 september) och Göteborgsfestivalen Way Out West. En annan svensk festival som ingick, som redan har varit för i år, var Åre Sessions i slutet av april månad. Tyvärr har ett par andra festivaler som ingår också ägt rum, nämligen Summerburst som var tidigare i juni i både Göteborg och Stockholm samt Trondheimsfestivalen Trondheim Rocks i början av juni och Sweden Rock i södra Sverige (Sölvesborg), även den i början av juni.

I vårt grannland Norge kan man istället besöka Findings Festival i Oslo mellan den 17:e och 18:e augusti med hjälp av passet, eller dra ner till Tyskland för Lollapalooza i Berlin som äger rum så pass sent på året som den 8:e till 9:e september.